dinsdag 20 maart 2012

Lekker thuis aan de keukentafel....samen collage's maken...

 maandje terug alweer...

Opdracht Polariteiten....Acceptatie versus Afwijzing....


Welke kernkwaliteiten en uitdagingen zit achter jouw polariteiten....? Om daar achter te komen, keken we eerst welk thema de laatste tijd speelt.....(afwijzing, in werk en liefde) en wat het tegenovergestelde is....(acceptatie, van heel veel, wat heel erg bij mij past). Valt daar wellicht iets uit te leren? Kan mijn scherm me helpen om te leren, meer met beide polariteiten te spelen?

Opdracht Het Scherm....; Welke bescherming heb jij om je heen?


Ik kreeg meer het visioen van een aura om me heen; doorzichtig/transparant, stevig, veerkrachtig, meer als een rond skippybal dan hier uitgebeeld...En nadrukkelijk open bij het hoofd....Het thuis beeldend vormgeven hiervan vond ik een beetje lastig....vooral omdat de omschrijving over materialen als hout e.d. repte. Het moest wel 3-dimensionaal..Uiteindelijk met een stuk oud bubbeltjesplastic wel een beetje in die richting gekomen die ik heb ervaren. En lekker gek hoofd erboven, een plaatje uit een tijdschrift dat ik al een tijdje bewaard had, omdat het me aansprak. Lekker puh, lekker kleurrijk, lekker mij. Verstevigd om te blijven staan met wat karton en oude dozen. Een klein ventiel op de buik werd met een knoop nagebootst.

Begrenzing opdracht revisited


Losse grenzen, enigszins flexibel, wat mag er wel en niet bij? Lekker veel en zoet eten? Nieuw werk? De romantische liefde? 

Collage "Begrenzing" van een proefcliënt


Wat past er wel en niet binnen jouw "begrenzing"? En wat heb je nodig? Ruimte, voor jezelf, voor sporten, voor schoonheid....kleuren...Erg leuke opdracht om samen met iemand te doen! Weer met dank aan mijn proefcliënt!

De Bloemopdracht van een cliënt....: Welke bloem zie jij voor je?


Ik vond het heel bijzonder wat er allemaal uitkwam...; nodig zijn zon, licht, ruimte, voeding, mede-bloemen...Ik wil leven! .Met dank aan mijn proef-cliënte!

Bijzondere tekst....Leef jij al zo?

Ik vind hem vrij confronterend...Vat wel zo'n beetje samen waar ik het afgelopen jaar mee bezig ben geweest, en nog niet helemaal uit ben...Ook op De Kleine Tiki....